Nemzetközi fődíjat nyert a Hacktion!

Legjobb televíziós sorozat kategóriában nyert fődíjat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Megafilm Service közös produkciója, a Hacktion, az idén 13. alkalommal megrendezett „Vmeste”/Together Nemzetközi Film és Televízió Fesztiválon Jaltán.

Ebben az évben 27 országból közel 300 pályaművet neveztek a fesztivál 7 különböző versenykategóriájába. Az M1-en hétfőnkét futó Hacktion első 16 részes évada a „Fikciós televíziós sorozatok” kategóriában, többfordulós előválogatás után jutott a legjobb három közé, ahol két orosz produkciót, a Gold Reserve bűnügyi thrillert és az Alien area krimisorozatot is megelőzve bizonyult a legjobbnak.

A díjat Vladimir Khotinenko zsűrielnök, az egyik leghíresebb orosz rendező adta át Flórián Endre magyar tv-producernek. A zsűri további tagjai Valery Ahad, Lyudmila Gladunko, Sergei Selin, Alla Surikov voltak.

Fonyódi Tibor a második évadot követően távozott a Hacktion kreatív csapatának éléről, jelenleg a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával olyan nagy költségvetésű játékfilmek forgatókönyvét fejleszti, mint az A Nap szerelmese munkacímű Munkácsy-film és a Káel Csaba-féle Toldi.