Sweet Sixteen

Fonyódi Tibor és Soós Péter újra együtt dolgozik. A Viderent Filmprodukciós Kft. július 6-án kezdi gyártani a Sweet Sixteen című tévéfilmet. A forgatókönyvet, az eredeti történetet (Szöszi paradicsoma) író Trenka Csaba Gábor, és a kreatív munkába később bekapcsolódó Fonyódi Tibor és Soós Péter közösen jegyzik; rendező Soós Péter, producer Juhász István.

A napjaink Budapestjén játszódó történet egymástól tősgyökeresen különböző szubkultúrákat mutat be a maga sajátos stílusában. A narkómámorban bulizó tizenévesek és a hajléktalanok világa egymás ellenpontozásának tűnik, a távolság ég és föld. Vagy mégsem?… A serdülő korú Tita és a pesti utcákon céltalanul kóborló negyvenes Szöszi életét olyan családi tragédia árnyékolja be, melynek kiváltó okai mindkettőjüknél a feledésre ítélt múltban gyökerezik. A cím: Sweet Sixteen (Édes tizenhat) és a mellékelt illusztráció ne tévesszen meg senkit; a film nem egy habkönnyű alkotás… Sőt! Jelenleg zajlik a casting, melynek eredményéről beszámolunk. Elöljáróban csak annyit, hogy lesz meglepetés…

Fonyódi Tibor jelenleg a Hacktion munkacímű, a hackerek titokzatos világát bemutató hat epizódból álló mini-sorozaton dolgozik. A sorozat elvileg még az idén nyáron gyártásba kerül. A produkció kulisszatitkairól hamarosan önálló hírblokkban olvashatunk beszámolót.