Gyártásban a Géniusz

Július 7-én elkezdődött a Magyar Televízió legújabb sorozatának gyártása a kiszemelt pécsi és budapesti helyszíneken. A forgatás harminckét napig tart, ezt követően kezdődnek az utómunkálatok, melyek a Géniusz esetében, az alkalmazott 3D-s trükkök nagy száma miatt, sokkal több időt vesznek igénybe, mint egy átlagos magyar tévéfilmnél. Az elkészült produkciót, az előzetes tervek szerint decemberben sugározza az M1 három epizódban.

Az epizódok címei:
A HALOTT EMBER NAPLÓJA
BÖLCSEK HEGYE
AZ ELIXÍR

Az alábbi fotón a film főszereplői és az alkotók láthatók:

Feke Pál, Simon Boglárka, Kolovratnik Krisztián. Erdélyi Tímea, Soós Péter rendező, Fonyódi Tibor író, László Zsolt, Alföldi Róbert és Tenki Réka (Stohl András igazoltan hiányzik)

A médiában elhangzottakon és olvasottakon túl Fonyódi Tibor csak annyit hajlandó elárulni a történetről, hogy a Géniusz hősei a Da Vinci-kódból ismert „intellektuális oknyomozás” során, egy alapvetően fiktív, de részleteiben mégis hihető logikai lánc segítségével jutnak el a meghökkentő végkövetkeztetésig. A Géniusz rózsakeresztesekről, alkimistákról, halhatatlan mágusokról, szerelemről és bosszúról szól, és a szerző legsikeresebb regénye, a Katedrális lényeges elemeit is megjelenítő alkotás.