Géniusz

Brunner Péter rendőr (Stohl András) a főnöki tiltás ellenére nyomozni kezd apja halálának ügyében. Összefüggéseket fedez fel a bűncselekmény és egy hatvan évvel ezelőtt élt alkimista személye között.

misztikus televíziós minisorozat 1-3 epizód
Advobart (prod: Rosta Mária, rend: Soós Péter)
Gyártás: 2009 Honlap: fejlesztés alatt

Az egyes epizódok tartalma

A halott ember naplója

Miután a rendőrként dolgozó Brunner Péter értesül apja haláláról, haladéktalanul Pécsre utazik és főnöke tiltása ellenére nyomozni kezd. Zavarosnak látszó ügybe belekeveredik a Pécsi Egyetem egyik professzora, András és tanítványa, Júlia. A lány összefüggéseket vél felfedezni a bűncselekmény és egy hatvan évvel ezelőtt élt és Géniusznak hívott alkimista személye között.

Bölcsek hegye

Steiner megszerzi a vázát, de nem tudja, hogy téves nyomot követ. Mindeközben András segít Péternek és Júliának a Géniusz utáni kutatásban. A lánynak egyre gyanúsabb a professzor; András személyét egyre több titok övezi, a férfi nem az, akinek mutatja magát. Lassan szorul a hurok Steiner nyaka körül.

Az elixír

Az elkeseredett Steiner csapdát állít a mit sem sejtő Júliának. András és Steiner őszinte vallomása egészen új megvilágításba helyezi a történteket, a lány megérti, hogy Steinert a személyes bosszú vezérli. A Jó és a Rossz végső összecsapása elkerülhetetlen; Géniusz megmutatkozik és minden titokról lehull a lepel.

Kapcsolódó linkek