Tűzvonalban – forog a harmadik évad


Pircsi és Bordás alezredes „hangyái”

A mai napon Tiszafüreden elkezdődött a nagy sikerű televíziós sorozat harmadik évadának forgatása. A forgatás december elején zárul, a következő húsz epizódot 2009 januárjától sugározza a Magyar Televízió. A 10 naposra tervezett tiszafüredi kalandtúra után a forgatás budapesti külső helyszíneken, illetve a Mosoly utcai őrsön folytatódik.

2008 áprilisa, a kreáció kezdete óta Fonyódi Tibor alapvető változásokat eszközölt az eredeti történeten. A producerek szándéka szerint a harmadik évadnak az eddig látottaktól függetlenül élvezhető (érthető) történetet kell elmesélnie. Az évad kétszer tíz epizódból álló fő történeti szálra osztja a húsz epizódot. Az évad első tíz epizódjának középpontjában egy nukleáris hasadóanyaggal kereskedő bűnszervezet elleni küzdelem története áll, az utolsó tíz epizód témája a nemzetközi szervkereskedelem. Bordás alezredes a megszokottól eltérő szerepkörben, már a rendőrség Különleges Műveleti Csoportjának parancsnokaként veszi fel a küzdelmet a bűnözőkkel; A Bordás-Mike páros által szervezett és vezetett akciócsoport a törvény adta keretek közt, de nem hagyományos módszerekkel végzi munkáját, ami számtalan konfliktus forrása lesz a későbbiekben…

A harmadik évad forgatásáról rendszeresen beszámolunk (sok fotóval). Itt szeretnénk felhívni a honlap látogatóinak figyelmét az augusztusban induló Tűzvonalban hivatalos honlapra, ami a www.tuzvonalban.com webcímen érhető el.

A harmadik évad fontosabb szereplői