A Tűzvonalban sikere Moszkvában

[origo] Az MTV Tűzvonalban című krimije díjat nyert a moszkvai Detektívfesztiválon (DetectiveFEST – Törvény és Társadalom). Őszig több tévés eseményen szerepel majd a magyar sorozat.
Idén tizedik alkalommal rendezték meg április 16. és 21. között Moszkvában a detektívfilm és törvényvédő tematikájú televíziós műsorok nemzetközi fesztiválját. Idén a televízió-sorozat kategóriában a Magyar Televízió Tűzvonalban című krimije, a Pók a hálójában epizódjával nevezett – és nyerte el a díjat.

A díjazott epizód imdb adatlapja

A világon az egyetlen detektívfilmes televíziós fesztivált első alkalommal 1999-ben rendezték meg Moszkvában, ötletgazdája Jurij Matyusim, a belügyminisztérium egyik akkori munkatársa volt. A bűnözés és a terrorizmus elleni harc lett a fesztivál fő mottója.

Az évek során aztán több ország is csatlakozott a kezdeményezéshez, s mára Olaszországtól Németországig számos ország ott van a rendezvényen. A díjátadót követően nyártól őszig több fesztiválon is bemutatják a versenyen szerepelt alkotásokat.

A hírhez kapcsolódva örömmel jelentjük a sorozat rajongóinak, hogy Fonyódi Tibor időközben elkészült a harmadik évad történetének írásával; az epizódírók – Böszörményi Gyula, Falussy Lilla, Gulyás István, Krajcsi Tímea és Szélesi Sándor – már dolgoznak az epizódok forgatókönyvein. A folyamatosan beérkező forgatókönyveket az előző két évadhoz hasonlóan most is Fonyódi Tibor ellenőrzi, és dolgozza át a rendezőkkel (Soós Péter, Pajer Róbert) szoros munkakapcsolatban.

Tűzvonalban a comment:com-on

Az MTV cikke