Tűzvonalban hírek!

Április közepéig gőzerővel zajlik a 20 epizódból áll második évad gyártása, a hír megjelenésekor Fonyódi Tibor és az epizódírók (Szélesi Sándor, Köbli Norbert) már az utolsó öt epizód forgatókönyvein dolgoznak. Az első évadban story editorként működő Fonyódi Tibor a második évad során már supervising executive produceri minőségben írja a történetet, irányítja az epizódírók munkáját, és önti végső formába a folyamatosan készülő forgatókönyveket.

Jelenleg tárgyalások folynak a Magyar Televízióval a leendő harmadik évadról, amely újabb (legkevesebb) 17 epizódot jelent; a harmadik évad 2008 júniusától kerülne gyártásba, az elkészült epizódokat szeptember közepétől sugározza az MTV 1-es csatornája, a megszokott vasárnap esti 19.55-ös kezdéssel.

Az elmúlt fél évben a sorozat nagy népszerűséget vívott ki a nézők körében, és kiterjedt rajongói bázist tudhat magáénak. Az alábbi linken az index.hu igen aktív Tűzvonalban fóruma érhető el:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162043&la=72778847

A közeljövőben Stohl András, Jordán Tamás, Hollósi Frigyes, Trokán Péter, Újlaki Dénes és László Zsolt mellett további ismert és nagyszerű magyar színészeket láthatunk a sorozatban. A sokat emlegetett – de még egyszer sem látott – Bokros ezredes szerepében hamarosan Bács Ferenccel találkozhatunk, hosszú évek után újra láthatjuk a képernyőn Bárdy Györgyöt, és a 27. epizódtól az egyik legszebb magyar színésznőnek tartott Kéri Kitty is állandó szereplőként jelenik meg a Mosoly utcai őrsön.

A 17 epizódból álló első évad első öt epizódjának hangsúlyos jeleneteiből hamarosan egy 2×50 perces pilot-epizód készül. Ezt követően a 13 részesre vágott első évad több nemzetközi televíziós fesztiválon is indul 2008-ban. Ehhez kapcsolódó hírünk, hogy B. Marton Frigyes, a sorozat vezető operatőre, 2007 őszén Aranyszem-díjban részesült a Tűzvonalban nyújtott kimagasló művészi munkája elismeréseként.

A Tűzvonalban valamennyi eddig sugárzott epizódja megtekinthető az MTV videótárban.


Bordás őrnagy munkatársai