Virrasztók

Fonyódi Tibor és Farkas Attila Márton (Martin Ethelwolf) 2014 tavaszától társszerzőként dolgoznak együtt. A Virrasztók c. regény alapjául Farkas Attila Márton azonos című drámája szolgál. A történet egyetlen éjszaka játszódik Rómában, 1600 február 16-án, mikor Roberto Bellarmino jezsuita kardinális (a vád képviselője) meglátogatja Giordano Brunót az inkvizíció börtönében. Bellarmino arra akarja rábeszélni a halálraítélt filozófust, hogy a legutolsó pillanatban vonja vissza „istenkáromló, eretnek tanait”, hogy megmenekülhessen a máglyahaláltól. Csakhogy Bruno egészen mást gondol a megváltásról, életről és halálról, mint az egyház, mint az emberek általában.

Farkas Attila Márton egyiptológus, publicista, főiskolai tanár, az ezoterikus tudományok szakértője, a nagyközönség számára ismertebb önálló kötetei: Az edény széttörése – bevezetés az iszonyológiába; Arrobori – a honi politikai közbeszéd természetrajza; Az alkímia eredete és misztériuma.

Giordano Bruno szobra a Campo de' Fiorin (Róma)

Giordano Bruno szobra a Campo de’ Fiorin (Róma)

A tervek szerint a regény 2014 őszén jelenik meg, miután Fonyódi Tibor befejezte (végre) a Torda trilógia zárókötete, a Fokos írását. A regénnyel párhuzamosan forgatókönyv is készül a meghökkentő és váratlan fordulatokkal tűzdelt történetből.