Megalakult az MFE-HSA

MEGALAKULT A MAGYAR FORGATÓKÖNYVÍRÓK EGYESÜLETE!

Örömmel jelentjük be, hogy 2007. október 9-én, 11 alapító taggal hivatalosan is megalakult a Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete (MFE-HSA), a forgatókönyvírók hazai érdekvédelmi tömörülése.

Az Egyesület deklarált célja a filmgyártásban, televíziózásban és kapcsolódó szakmákban tevékenykedő forgatókönyvírók összefogása annak érdekében, hogy elősegítse és védje tagjai szakmai, anyagi, erkölcsi érdekeit, ösztönözze a forgatókönyvírói szakma elismertségét, ezáltal a hazai filmipar és mozgóképkultúra fejlődését. Az Egyesület képviseli tagjait a hivatalos szervek és más intézmények előtt, tagjai részére szervezett képzések, szakmai konferenciák, egyéb rendezvények útján gondoskodik a szakmai színvonal ápolásáról, együttműködik a filmszakma területén hasonló tevékenységet folytató szakmai és egyéb szervezetekkel, ideértve nemzetközi kapcsolatok kialakítását is, részt vesz országos szakmai díjak odaítélésében.

Egyesületünket, amelynek nemzetközi elnevezése Hungarian Screenwriters’ Association, a brüsszeli székhelyű Európai Forgatókönyvírók Szövetsége (FSE) máris tagjai közé invitálta. A csatlakozásra várhatóan még idén sor kerül.

Kérjük mindazon forgatókönyvírókat, akik csatlakozni szeretnének Egyesületünkhöz, hogy – hivatalos honlapunk elkészültéig – jelentkezésüket szakmai életrajzuk kíséretében e-mailben jutassák el az Egyesület Elnökségéhez az mfe.hsa@gmail.com címre.

Üdvözlettel,
az MFE-HSA alapítói:

Dér Tamás alelnök
Divinyi Réka
Esztergályos Krisztina
Fonyódi Tibor
Hegedűs Bálint
Köbli Norbert elnök
Krigler Gábor alelnök
Lovas Balázs
Orosz Dénes
Schallinger Richárd
Tokaji Zsolt