TERVEK


(történelmi regény Traianus római császár korából)

signum: a centuria, rendszerint rúdra erősített, korongokból és egyéb díszítésekből álló hadijelvénye. Egyes signumok díszes lándzsahegyben, míg mások faragott kézfejben végződtek, melyet gyakran övezett babérkoszorú.

A történet a Kr.u. 2. század elején játszódik, Traianus császár uralkodásának idején. A regény főhőse – a történet mesélője – a fiatal Marcellinus, az elszegényedett patríciusi család sarja, aki kalandra és dicsőségre vágyva elhagyja otthonát, és beáll a légióba. Marcellinus nagyon jól tudja, mit vállal, hiszen a szolgálat 25 évig tart… Marcellinus beszámolója korhű módon ábrázolja a világhódító római légiók hétköznapjait, a kiképzés viszontagságait, a légionáriusok előtt álló nehézségeket, a megterhelő meneteléseket, a táborépítést, és a Germániában vívott kisebb-nagyobb csetepatékat; ahol, sokszor nem a barbár horda a légió legnagyobb ellensége, hanem saját begyepesedett agyú, karrierista tiszti állománya, amelyben csak nyomokban fedezhető fel a tehetség szikrája…

A szerző, mintha Tom Clancy kommandós-történeteit ötvözné egy ókorban játszódó történelmi regénnyel. A Signum realisztikusan ábrázolja a korabeli légiós életet, a véres csatákat, a korra jellemző erőszakot, és részletes betekintést nyújt a titokzatos Mithras-kultuszba.

Kizárólag erős idegzetű, felnőtt olvasóknak ajánljuk! Tervezett megjelenés: 2008.

Nézegessen képeket a római légiók életéből »