Feketecsuklyások

(Inomi, 2004 – második kiadás)

Amikor a ladomeai Odette Lamartine felvételt nyer Caroline-Blindamoor hecegnő udvarhölgyei közé, keresve sem lehet nála boldogabb embert találni a galaxisban. De Odette túl korán örül. Arcára fagy a mosoly, amikor megérti, hogy kulcsszerepet szántak neki abban az összesküvésben, melynek célja a császár legidősebb lányának, Caroline-Blindamoornak a berilium-achát trón várományásának elrablása és rituális feláldozása.

A von Anstettenek ősi ellenségei a tiltott világnak számító Hillaryonon, az emberekhez kísértetiesen hasonlító vorkok bolygóján gyülekeznek. A hercegnő életére törő csoport vezetője egy évezredes álmából felébredt megaira hatalmasság, akit csak a Háború Hercegegént emlegetnek az emberiség legősibb mítoszai.

IV. von Anstetten tisztában van azzal, hogy lányának feláldozása olyan sötét erők elszabadulását eredményezné, amelyek rövid idő alatt az emberiség teljes pusztulásához vezetnének, ezért legkiválóbb katonáit küldi Caroline-Blindamorr kiszabadítására. Brett Shaw és Paul Wittgen katonai pályafutásuk legnehezebb küldetése előtt állnak. Helyzetüket tovább súlyosbítja, hogy a Hillaryonra érkezésük után belebonyoldódnak egy helyi „világháborúba”, és kénytelenek összedolgozni egy öngyilkos akcióra készülő ejtőernyős parancsnokkal, aki legrossabb álmában sem gondolná alkalmi szövetségeseiről, hogy egy idegen bolygó szülöttei.