Korona hatalma e-book kiadás

A nagy sikert aratott regény harmadik (e-book) kiadása 2012 szeptember 18-tól rendelhető a Portal Pressnél.  A kötet – a második kiadáshoz hasonlóan – a korona-regényt felvezető, először 1998-ban megjelent Megátkozott, bolond világ című Fawcett-novellát is tartalmazza.

A második kiadás borítószövege alapján:

IV. von Anstetten nem mindennapi küldetéssel bízza meg testőrségének parancsnokát a galaxis szerte elhíresült Brett Shaw praetorianus ezredest. Shaw-nak fel kell kutatnia a Magyar Szent Koronát, ami évszázadokkal ezelőtt titokzatos körülmények között elloptak a Földről, s miután megtalálta, egy titkos megállapodás alapján át kell adnia a Földről kivándorolt magyarok képviselőjének. Csakhogy a koronára másoknak is fáj a foga – királypárti magyaroknak és az Űrtemplomos Lovagrendnek egyaránt – és Shaw-nak már a kutatás első pillanatától kezdve a saját bőrén kell tapasztalnia, hogy célja elérése érdekében, a szemben álló felek, nem válogatnak az eszközökben…

Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) regénye 2000-ben jelent meg először a Millennium előtt tisztelegve, és nem sokkal később a könyvespolcokon már csak hűlt helyét lehetett találni. A szerző, a fanyar humorral átszőtt történelmi oknyomozása során a 27. század perspektívájából szemlélve tárgyalja a Szent Korona történetét, a gyakran egymásnak ellentmondó eredet-elméleteket; ismervén az előző kiadások utóéletét, bátran kijelenthetjük, hogy regényével a kortárs magyar science-fiction irodalom egyik alapművét alkotta meg.