Fokos megjelenés

A Fawcett Production tájékoztatása szerint Fonyódi Tibor továbbra is csúszásban van a Torda-trilógia zárókötete, a Fokos leadásával; a szerzőt különféle nagyjátékfilmes és televíziós munkái hátráltatják az írásban. Mindazonáltal megállapodás született a szerző és a Gold Book között, hogy a sokak által várt regénynek 2015 tavaszán mindenképpen meg kell jelennie! A Fokossal egy időben a könyvesboltokba kerül az Isten ostorai harmadik magyar kiadása is. a Torda-trilógia háttérvilágát képező horka-sorozat további köteteinek megjelenésére (A horka, Förgeteg) 2016 előtt nem számíthatunk.

A Fokos a szerző utolsó olyan történelmi regénye, ami az ősmagyarság társadalmi és kulturális környezetében játszódik! Fonyódi Tibor 2015 tavaszán még közösen jegyez egy kötetet Cselenyák Imrével (Az utolsó jezsuita), melynek megjelenése után a történelmi regények írásától is elbúcsúzik bizonytalan időre.

10504861_10203668388424269_6187043125690386103_o

A regényről: a Fokos története 946-955 között játszódik a nyugati magyar hadjáratok utolsó szakaszában és az augsburgi (Lech-mezei) csatával zárul. A Fokos az ősmagyar hadi taktika és stratégia regénye, melyben a Bulcsú horka vezette hadjáratok tényszerű leírása mellett hangsúlyos szerepet kap a Barantának (Böllönnek) hívott „magyar harcművészet” legelső irodalmi ábrázolása. A regény címe nem a jellegzetes turáni fegyverre, hanem arra a titokzatos, először a Vérszerződés titkos záradékában említett szervezetre utal, ami a Nagy Károly által elrabolt avar kincsek nyomait kutatja Európában.